maanantai 30. toukokuuta 2011

Pieni retki, mutta hyvät eväät.

Kertakaikkisen hieno juttu! Sain kaveripariskunnalta soutuveneen käyttööni Pyhäjärvelle! Eivät juurikaan sitä itse käytä. Piskuinen nysähän se on, mutta kelluu ja sillä voi soutaa ja huovata, se riittää näille leveyksille varsin hyvin, kun kyse on lähinnä katiskan kokemisesta ja pienestä uistelusta.


Läksin tässä eräs päivä sitä katiskaa kokemaan. Tottakai eväät mukaan otin, pakastimesta kirjolohifileen ja erinomaista vanhaa goudajuustoa jääkaapista. Venereppu selkään, koira hihnaan ja menoksi!


Jäinen file ei tietenkään ollut sulanut Saunasaareen päästyäni. Nälissäni odottelin kynsitulien vieressä kalan sulamista ja sitä myöten kypsymistä. Roiskin päälle ruususuolaa, jota käytän aivan tykkänään kaikkeen ruoanlaittoon. Se on hyvä suola ja erittäin kivennäispitoinen, maailmalla gourmetsuolana tunnettu.


Ilman kirvestä en juurikaan mihinkään lähde, paitsi kaupungille ja baariin. Kuussatanen Fiskars on varsin kelpo, kuten on myös Fiskarsin pitempi puutarhasaha. Se on kevyt, mutta pätevä laite jopa reidenpaksuisten puiden pätkintään. Venerepun puukko on nyt mitä on. Ehkä se on enämpi koristeeksi tehty lakattuine kahvoineen, mutta siitä huolimatta tämä Marttiini on ihan hyvä puukko.

Kirveen varressa on muuten pala heijastinteippiä, auttaa melkoisesti esineen löytämistä pimeällä.


Vähitellen kalafile kypsyi. Ahmin sen pois, nappailin juustoa väliin. Nisu huolehti kalan nahasta vakavalla antaumuksella. Tasan kävivät onnen lahjat!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti